karaoke


Gå til indhold

Hvad er Karaoke??

Karaoke er oprindeligt et japansk ord, som frit oversat betyder "Et tomt orkester."Og det er i bund og grund også det det er.
Det startede i 60'ne da de japanske bands nægtede at spille koncerter på barer.
Da tænkte Daisuke Inoue, som var natklub performer og backing producent, at det kunne være god underholdning at lade gæsterne synge til den originale backing musik af numre de kendte i forvejen.
Daisuke opfandt også den første karaoke jukebox ved at lave en kassettebånds afspiller der blev aktiveret af en 100 Yen mønt.
Karaoke har siden sin første "rolle" i filmen Black Rain fra 1989, vundet indpas i mange film som The Cable Guy, My Best Friends Wedding, og mange andre og bruges den dag i dag også i reklamer på TV.
Finland har verdensrekorden for største antal mennesker der synger karaoke på en gang, d. 26 Maj 2006 sang 80.000 mennesker Lordi's Hard Rock Hallelujah i Helsinki efter at de vandt det europæiske melodi grand prix.
Kina har rekorden for verdens længste non stop karaoke show på 214 timer 20 minutter og 8 sekunder, fra d. 23 December 2007 til d. 1 Januar 2008.
I østen er karaoke i dag lige så udbredt som barer er herhjemme. Det er for dem et spørgsmål om at underholde sig selv og andre, og ikke nødvendigvis at synge godt.
I den vestlige verden er det kun inden for de sidste 15 år at karaoke er vundet frem og karaoke mere en niche i underholdnings branchen. Der er kun få karaoke barer i Danmark.
Karaoke består af to ting:Et lydspor med instrumental version af det nummer man skal synge, og et videospor som viser den tekst som skal synges, med indikering af hvornår man skal synge ordene.Og så er det bare at gå i "krig" med at synge.


Retur til indhold | Retur til hovedmenu